Waterdoorlatende Verhardingen

Substraten voor grasdallen en versterkt gazon

Voor het vullen van de kleigrasdal kies je voor het N-tropie grasdalsubstraat.

De onderbouw voor de opbouw van een parking of oprit in grasdallen bestaat uit twee lagen: het N-tropie egalisatiesubstraat en het N-tropie waterdoorlatend funderingssubstraat. De dikte van deze lagen is afhankelijk van de belasting en het type ondergrond. 

 

Grasdal 

Voor oppervlaktes die maar sporadisch worden bereden is er ook de optie om te kiezen voor het N-tropie versterkt gazon. Dit heeft de looks van een normale grasmat, maar door de toevoeging van een minerale fractie is het eveneens berijdbaar. Naast gras is het ook een optie om te kiezen voor microklaver of een mengsel van wildbloemen. 

 

Net zoals bij de grasdallen starten we afhankelijk van de belasting met een laag van 20 tot 60 cm N-tropie Waterdoorlatend Funderingssubstraat Bovenop deze laag plaatsen we het gespecialiseerd en berijdbaar substraat, N-tropie versterkt gazon. We adviseren om deze laag in een dikte van 7 cm te plaatsen. 

Producten

N-tropie kleigrasdal

Een 100% natuurlijk en hernieuwbaar product. Deze unieke grasdal wordt gebakken aan +/- 1200°C in een tunneloven, waardoor het vorstbestendig en vrij is van kalkinsluitsels. De grasdal verkleurt niet door veroudering of onder invloed van UV-straling. 

N-tropie grasdal

Eigenschappen

Formaat

N-tropie Grasdalsubstraat

Speciaal ontworpen substraat om grasdallen te vullen. De voedingsgrond zorgt voor de ideale ontkieming en groei van de beplanting. Door de toevoeging van kokos en klei-granulaat is het beter bestand tegen drogere periodes.

 

We leveren het substraat inclusief graszaden. Ook toevoeging van een mengeling graszaden/microklaver is mogelijk. 

N-tropie Grasdalsubstraat

Eigenschappen

N-tropie Versterkt Grasdalsubstraat

N-tropie Versterkt grasdalsubstraat is een speciaal ontworpen substraat om (kunstof) grasdallen en voegen te vullen. Het versterkt grasdalsubstraat bestaat uit 70% minerale bestanddelen, wat resulteert in een  draagkrachtig substraat.  De voedingsgrond zorgt voor de ideale ontkieming en groei van de vegetatie. 

 

We leveren het substraat inclusief graszaden. Ook toevoeging van een mengeling graszaden/microklaver, sedum of wildbloemen is mogelijk. 

Eigenschappen

N-tropie Versterkt Gazon

N-tropie versterkt gazon is een substraat voor de aanleg van een grasperk dat enkel sporadisch wordt bereden.

 

We leveren het substraat inclusief graszaden. Ook toevoeging van een mengeling graszaden/microklaver of wildbloemen is mogelijk. 

Eigenschappen

N-tropie Egalisatiesubstraat

Een substraat ontworpen om de ondergrond van grasdallen te egaliseren. De combinatie lava, kalksteen en voedingsgrond zorgen ervoor dat het onder hoge belasting goed doorwortelbaar is.

 

N-tropie daktuinsubstraat

N-tropie Waterdoorlatend Funderingssubstraat 0-40

Geschikt als fundering voor grasdallen. Het is een stabiele ondergrond, beschikkende over een goede wateropnamecapaciteit en waterdoorlaatbaarheid. De voedingsgrond garandeert de doorwortelbaarheid van het substraat en voorziet de bovenliggende vegetatie van voldoende voedingsstoffen.

Eigenschappen

Begin met chatten
Hulp nodig?
Hallo
Kunnen we je helpen?